5 steder du kan se kirsebærtræer blomstre

De smukke japanske kirsebærtræer blomster kun et par uger herhjemme. Har du set dem? Her er fem steder, hvor du kan stå under den lyserøde dyne og komme i forårsstemning.

Kig op og nyd den friske forårsbrise bide dig i kinderne. Vi misser med øjnene, når solen står højest, men står vi under en lyserød dyne af kirsebærblomster, kan vi ikke lade vær’.

Har du set dem? De smukke kirsebærtræer?

Vi har hentet hjælp ude på det store internet, og har fundet fem oaser, der trækker i lyserødt, når de japanske kirsebærtræer springer ud.

Bispebjerg Kirkegård

Man siger jo, at et billede siger mere end tusind ord. Sidste år tog jeg det her billede på Bispebjerg Kirkegård:

Du finder den lille allé med kirsebærtræerne ved siden af Søndre Kapel på Bispebjerg Kirkegård.

Assistens Kirkegård

Også på Nørrebro kan københavnere og turister slentre under de smukke kirsebærtræer. Desuden er det her, at H.C. Andersen og Niels Bohr ligger begravet. 

Langelinie Park

Langs Langelinie Park kan du tælle intet mindre end 200 japanske kirsebærtræer. Og fra den 30. april til 1. maj 2016 løber den årlige Sakura Festival ved Kastellet af stablen. Festivallen sætter den japanske kultur i centrum og er gratis at deltage i.

Tivoli

Den 6. april 2016 slog Tivoli dørene op til en ny sæson. Perfekt timing, hvis du gerne vil se Det Gyldne Tårn og forlystelsen Vertigo være klædt i lyserødt. Kirsebærtræerne springer nemlig ud ved Tivoli Søen.

Marselisborg Mindepark

Er du i det midtjyske skal du tage et smut i den skønne mindepark i Aarhus. Her finder du Kirsebærlunden, hvor ca. 50 forskellige japanske kirsebærsorter blomstrer. Træerne var en gave fra Sakura-fonden.

Så tag en ven eller familien under armen og på med forårsjakken, så er du klar til at tage af sted.

Omkring midten af april plejer de at være i fuldt flor herhjemme.

Kirsebærblomster hele året

Nåede du det ikke – eller vil du bare gerne kunne kigge op på en sprød forårshimmel og sarte kirsebærblomster hele året?

Så se vores SAKURA plakat >>>

Sakura betyder kirsebærblomst på japansk. Og her er de så heldige at kunne nyde kirsebærtræerne i en hel måned.

Derfor har japanerne også et ord for ”det at se på kirsebærblomster”:

Hanami 🌸