Bæredygtighed

VORES FILOSOFI - kvalitetsprodukter, du kan have i årevis
Vi lever i en verden hvor der er brug for, at alle virksomheder tager stilling til, hvordan produktionen af produkter kan gøres så bæredygtig som muligt. 
En stor del af vores filosofi er at producere produkter af høj kvalitet, så du kan have dem i dit hjem i årevis. Vi vil gøre op med vores køb-og-smid-væk-kultur ved at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Vores hjertebarn, EVERWRAP, er også født ud af denne filosofi.
Vi bruger hvert år 825 ton gavepapir i Danmark alene. Det er et helt åndssvagt spild af vores klodes ressourcer!
Derfor har vi skabt EVERWRAP, som er slidstærkt gavepapir, som kan bruges igen og igen og… Du kan læse meget mere om EVERWRAP og produktets kvaliteter her.

Derudover har vi taget forskellige tiltag, for at mindske vores CO2 aftryk. Vi tager løbende kig på vores produktion og interne rutiner, for at blive endnu bedre.
Du kan læse om vores forskellige tiltag her:

FSC®
ViSSEVASSE sætter en ære i at være miljøbevidste, derfor er vores kort og plakater siden foråret 2018 trykt på svensk FSC certificeret papir i Danmark.

Vores puslespil, kalendere, notesbøger og andre papirprodukter bærer FSC mærket. Se efter FSC logoet ved vores FSC-certificerede produkter.

FSC mærket er din garanti for, at du køber et papirprodukt med god samvittighedProdukterne er lavet af materiale fra ansvarligt drevne FSC-certificerede skove, genbrugsmaterialer og andre kontrollerede kilder. Det betyder bl.a. at skovarealet er det samme fra generation til generation, at dyr og planter beskyttes og at skovarbejdere har ordentlige forhold.

FSC er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. Når du vælger FSC-mærkede produkter, hjælper du med at passe på verdens skove. Vil du vide mere, så besøg www.fsc.dk

PRODUKTION
Vores plakater og kort bliver trykt i Danmark. I produktionen bliver brugt miljøvenligt blæk som bl.a. betyder, at det ikke indeholder giftige tungmetaller.
Vi har altid haft fokus på, at vores papir har været miljøvenligt. Vores plakater og kort er er altid blevet trykt på miljøvenligt papir. Siden foråret 2018 er alle vores plakater og blevet trykt på FSC® certificeret papir.
Papiret kommer fra en fabrik, der bruger miljøstyringssystemet ISO 14001 samt EMAS (Eco Managment and Audit Scheme). Det sikrer, at vi lever op til alle miljømæssige krav og at de kan kontrollere, at de lever op til deres mål om bæredygtighed.
De arbejder løbende på at nedsætte deres udledning af CO2 og investerer bl.a. i bæredygtig transport og energiløsninger på deres fabrikker. Fabrikken har nogle af de laveste udledningstal i verden og har et minimalt forbrug af vand           

Vores rammer er produceret i Italien. Vores leverandør har fokus på kvalitet og miljø. De er medlem af Sedex (Supplier Ethical Data Exchange), som er med til at sikre gode arbejdsvilkår for deres medarbejdere.

Vores andre produkter, f.eks. spil og notesbøger, bliver produceret af et belgisk firma i Kina. Firmaet sætter en ære i miljø-, kvalitets- og helbredskontrol og sikrer gode arbejdsvilkår i alle led. Deres fabrik arbejder mod at blive en ”zero-waste” fabrik og CO2 neutrale.
Alle vores produkter produceret her er FSC® certificerede og de er produceret med blæk, som lever op til alle europæiske standarder.
Transporten fra Kina foregår med skib og ikke fly, for at mindske CO2 udledningen under transporten.

EVERWRAP er tryk i Danmark med miljøvenligt blæk. Arkene kommer fra Tyskland og er 100% kemikaliefrit plastik. Plastik er meget mere slidstærk end papir, hvilket betyder at produktet kan bruges igen og igen - i modsætning til klassisk gavepapir. EVERWRAP kan genanvendes som plastik og vil ikke udskille giftige dampe under afbrænding. EVERWRAP er altså non-toxic. Produktionen af EVERWRAP lever op til alle europæiske standarder.

EMBALLAGE
Vi minimerer vores emballagebrug så meget som muligt uden at gå på kompromis med beskyttelsen af produkterne.
Vi bruger primært pap til vores forsendelser. Næsten al vores pap til emballage er lavet af genanvendte materialer. Der er dog få undtagelser, fordi at kasserne skal være stabile nok til at transportere tungere ting (f.eks. rammer). Alle dele af vores emballage kan genanvendes.
Vi gemmer alle papkasser vi får ind i huset f.eks. ved levering af vores varer, og bruger dem til at sende ud til vores forhandlere.
Vi bruger bobleplast til at beskytte vores rammer.

VORES KONTOR
Vi har løbende tiltag på kontoret for at udlede mindre CO2
Vores frokostordning er primært vegetarisk. Som en del af vores frokostordning har vi et abonnement med grøntsager, som skulle være blevet smidt ud.
Vi affaldssorterer både på lager og på kontor.
Vi har masser af planter på kontoret (hele 54 stk.) for at skabe et godt indeklima.
Al papir brugt til print af f.eks. ordresedler, er FSC certificeret.
Alle vores tryksager af f.eks. klistermærker og retursedler bliver miljøkompenseret.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til vores produktion, emballage osv.
Kontakt os her: 
shop@vissevasse.dk // +45 7199 2323.