Bæredygtighed

VORES FILOSOFI – kvalitetsprodukter, du kan have i årevis
Vi lever i en verden, hvor der er brug for, at alle virksomheder tager stilling til, hvordan fremstillingen af produkter kan gøres så bæredygtig som muligt. 
En stor del af vores filosofi er at producere produkter af høj kvalitet, så du kan have dem i dit hjem i årevis. Vi vil gøre op med køb-og-smid-væk-kulturen ved at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Vores hjertebarn, EVERWRAP, udspringer også af denne filosofi.
Vi bruger hvert år 825 ton gavepapir i Danmark alene. Det er et helt tåbeligt spild af klodens ressourcer!
Derfor har vi skabt EVERWRAP, som er et slidstærkt gavepapir, der kan bruges igen og igen og … Du kan læse meget mere om EVERWRAP og produktets kvaliteter her.

Derudover har vi taget en række forskellige tiltag for at mindske vores CO2-aftryk. Vi tager løbende vores produktion og interne rutiner op til vurdering for at blive endnu bedre.
Du kan læse om vores forskellige tiltag her:

FSC®
ViSSEVASSE sætter en ære i at være miljøbevidste, og vi er stolte af at være en FSC-certificeret virksomhed (SCS-COC-005763-BS). Vores plakater og kort bliver trykket på svensk FSC-certificeret papir i Danmark.

Vores puslespil, kalendere, notesbøger og andre papirprodukter bærer ligeledes FSC-mærket. Se efter FSC-logoet på vores FSC-certificerede produkter.

FSC-mærket er din garanti for, at du kan købe papirprodukter med god samvittighed. Produkterne er fremstillet af materiale fra ansvarligt drevne FSC-certificerede skove, genbrugsmaterialer og andre kontrollerede kilder. Det betyder bl.a., at skovarealet bevares fra generation til generation, at dyr og planter beskyttes, og at skovarbejdere har ordentlige forhold.

FSC er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. Når du vælger FSC-mærkede produkter, er du med til at passe på verdens skove. Vil du vide mere, så besøg www.fsc.dk

PRODUKTION
Vores plakater og kort bliver trykt i Danmark. I produktionen bliver der brugt miljøvenligt blæk, som bl.a. ikke indeholder giftige tungmetaller.
Vi har altid haft fokus på, at vores papir har været miljøvenligt, og alle vores plakater og kort er gennem tiden blevet trykt på miljøvenligt papir. Vi er stolte af at bruge FSC-certificeret papir til vores produkter.
Papiret kommer fra en fabrik, der bruger miljøstyringssystemet ISO 14001 samt EMAS (Eco Managment and Audit Scheme). Det sikrer, at fabrikken lever op til alle miljømæssige krav, og at den kan dokumentere, at den lever op til sine egne mål om bæredygtighed.
Fabrikken arbejder løbende på at nedsætte sin udledning af CO2 og investerer bl.a. i bæredygtige transport- og energiløsninger. Den har bl.a. nogle af de laveste udledningstal i verden og har et minimalt forbrug af vand     

Vores rammer er produceret i Italien. Vores leverandør har fokus på kvalitet og miljø og er medlem af Sedex (Supplier Ethical Data Exchange), som er med til at sikre gode arbejdsvilkår for deres medarbejdere.

Vores andre produkter, f.eks. spil og notesbøger, bliver produceret af et belgisk firma i Kina. Firmaet sætter en ære i miljø-, kvalitets- og helbredskontrol og sikrer gode arbejdsvilkår i alle led. Deres fabrik arbejder mod at blive en ”zero-waste”-fabrik og CO2-neutrale.
Alle vores produkter produceret her er FSC® -certificerede og er produceret med blæk, som lever op til alle europæiske standarder.
Transporten fra Kina foregår med skib og ikke fly for at mindske CO2-udledningen under transporten.

EVERWRAP er trykt i Danmark med miljøvenligt blæk. Arkene kommer fra Tyskland og er fremstillet af 100 % kemikaliefrit plastik. Plastik er meget mere slidstærkt end papir, hvilket betyder, at produktet kan genanvendes – i modsætning til traditionelt gavepapir. EVERWRAP kan genanvendes som plastik og vil ikke udskille giftige dampe under afbrænding. EVERWRAP er altså non-toxic. Produktionen af EVERWRAP lever op til alle relevante europæiske standarder.

EMBALLAGE
Vi minimerer vores emballagebrug så meget som muligt uden at gå på kompromis med beskyttelsen af produkterne.
Vi bruger primært pap til vores forsendelser. Næsten al vores pap til emballage er lavet af genanvendte materialer. Der er dog få undtagelser, fordi kasserne skal være stabile nok til at transportere tungere ting (f.eks. rammer). Alle dele af vores emballage kan genanvendes.
Vi gemmer alle papkasser, vi får ind i huset, f.eks. i forbindelse med levering af varer, og bruger dem, når vi sender varer til vores forhandlere.
Vi bruger bobleplast til at beskytte vores rammer.

VORES KONTOR
Vi har løbende tiltag på kontoret for at udlede mindre CO2.
Vores frokostordning er primært vegetarisk. Som en del af vores frokostordning har vi et abonnement med grøntsager, som ellers ville være blevet kasseret.
Vi affaldssorterer både på vores lager og kontor.
Vi har masser af planter på kontoret (hele 54 stk.!) for at skabe et godt indeklima.
Alt papir brugt til print af f.eks. ordresedler er FSC-certificeret.
Alle vores tryksager som f.eks. klistermærker og retursedler bliver miljøkompenseret.                                    

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produktion, emballage osv.