OM ViSSEVASSE

Velkommen til ViSSEVASSE

ViSSEVASSE er et københavnsk design- og papirstudie med stor kærlighed til grafiske produkter. Vores stil er nordisk og minimalistisk, tilsat sarte pasteller, poesi, nostalgi og stof til eftertanke. Alle vores produkter er tegnet af Dorthe Mathiesen, som startede virksomheden i 2013. Siden da er flere medarbejdere kommet til, bl.a. Dorthes mand, Karsten og parrets datter, Ronja, og familievirksomheden har nu 12 ansatte. 

Vores produktsortiment har gennem tiden udviklet sig til et helt univers af papirprodukter.
Et univers vi er meget stolte af og glade for at kunne dele med dig.

Vores produktsortiment består af: 
🌸 Over 200 forskellige plakater
🌸 Mere end 120 forskellige anledningskort
🌸 20 forskellige puslespil og spil
🌸 Notesbøger i forskellige farver og størrelser
🌸 Genanvendeligt gavepapir
🌸 Rammer i forskellige farver og materialer

Billede fra vores showroom og kontor 

Visuelle historier

Vi begyndte med at designe plakater i 2013, da Dorthe tegnede den smukke, ikoniske Langebro i København. Den første københavnerplakat blev startskuddet til en hel række af by- og landeplakater, som stadig er en del af vores faste sortiment.
Plakater kan mange ting. De kan pynte, fortælle historier, få os til at smile og få os til at kigge en ekstra gang. Sommetider kan det tage lang tid at beslutte sig for, hvad man gerne vil have hængende på sine vægge. Andre gange, så ved man det bare.
Vores største mission med vores illustrationer er at skabe visuelle historier uden hverken start eller slutning. Det er op til den enkelte at knytte følelser, tanker og minder til vores motiver. Måske bliver man mindet om lange somre og lykkelige børnedrømme, eller måske ser man sin nutid og fremtid.
Den første ViSSEVASSE plakat med Langebro i København

Når Dorthe tegner plakater, går hun efter farver, der giver et balanceret udtryk, så du kan få en følelse af ro og harmoni i dit hjem. Det er vigtigt for os at være med til at skabe dejlige hjem, hvor der er plads til at puste ud. 
Se hvordan en ViSSEVASSE plakat kommer til verden i denne video 👇🏼

Natur og balance

Mange af vores motiver tager udgangspunkt i den smukke natur. Det er nemlig i mødet med naturen, vi slapper mest af og får ladet batterierne op. Naturen tilbyder et sceneskift fra hverdagen, hvor du kan trække vejret dybt, få sanserne i spil og reflektere over stort og småt. Måske i en længere periode, måske bare i et kort øjeblik. Vores plakater skal gerne være et frirum fra hverdagens tempo. Et sted, hvor der ikke nødvendigvis er WiFi inden for rækkevidde. Plakaterne skal nemlig gerne give dig en følelse af et offlinerum. 

Walk and talk og Ocean View fra kollektionen "Serenity", der har illustrerer sindsro og fredfyldthed.

Nærvær og offline tid

Vi vil tilbyde et offline åndehul, hvor man kan trække sig tilbage, stoppe op, reflektere og drømme sig væk. Vi tror nemlig på, at det er med til at skabe balance i livet, når man tager sig tid til unyttige ting. 
Vores puslespil og spil er født ud af den tankegang. Vi vil være med til at skabe et rum for familietid, nærvær og smil på læben.
Når man lægger puslespil, træner man sin koncentration og tålmodighed og det er en fantastisk måde at være sammen med andre på. Man kan få snakket om store og små ting, når man samler puslespillet brik for brik. Og følelsen af at lægge den sidste brik i puslespillet er fantastisk! Tit er det de små glæder i livet, der giver den største værdi.

Et udpluk af vores puslespil

Bæredygtighed og kvalitet

Vi lever i en verden, hvor der er brug for, at alle virksomheder tager stilling til, hvordan fremstillingen af produkter kan gøres så bæredygtig som muligt. 
En stor del af vores filosofi er at producere produkter af høj kvalitet, så du kan have dem i dit hjem i årevis. Vi vil gøre op med køb-og-smid-væk-kulturen ved at fokusere på kvalitet frem for kvantitet.
Vi er stolte af at være en FSC®-certificeret virksomhed (SCS-COC-005763-BS). FSC-mærket er din garanti for, at du kan købe papirprodukter med god samvittighed. Produkterne er fremstillet af materiale fra ansvarligt drevne FSC-certificerede skove, genbrugsmaterialer og andre kontrollerede kilder. Det betyder bl.a., at skovarealet bevares fra generation til generation, at dyr og planter beskyttes, og at skovarbejderne har ordentlige forhold.

93 % af vores produkter bliver produceret lokalt i Danmark og det er vigtigt for os at arbejde med leverandører, der har et godt arbejdsmiljø og fokus på bæredygtighed. 
Du kan læse mere om FSC og vores syn på bæredygtighed her.


Dorthe på vores lokale trykkeri. På billedet ser du den KÆMPE printer, der trykker vores plakater 

Udtrykket vissevasse

Og så til sidst. Hvad betyder "vissevasse" egentlig? ”Vissevasse” betyder ifølge ordbogen vås, sludder eller tåbelig snak. Vi læner os dog mere op ad brugen af vissevasse som et overbærende trækken-på-skuldrene-udtryk, der snarere betyder “bare rolig – det går nok alt sammen”. For det gør det jo som regel. 

Tusinde tak for at du læste med. Uden dig, ingen os 💖