Gode råd til at skrive breve

Guide: Seks gode råd til at skrive breve ✍️

Jeg har efterhånden erfaret, at det ikke er de store og dyre gaver, der gør mig allermest glad. Det er derimod de betænksomme og personlige af slagsen.

Et lille håndskrevet kort med en sød hilsen for eksempel, er en gave i sig selv. Et minde man kan gemme og genlæse igen og igen 💌

Men vi ved også alle sammen godt, hvor svært det kan være at få skrevet sådan et kort...

Nu er det nu, siger du til dig selv.

Du har endelig fået taget dig sammen til at sætte dig ved bordet med en kuglepen i den ene hånd.

Men der sker intet.

Din hånd ligger fladt på bordet og rør sig ikke.

Tro mig, jeg kender kun den situation alt for godt! Så derfor deler jeg her mine gode råd til at skrive breve. Om det er et julekort, takkekort, et kærestebrev eller et feriepostkort.

 


 

6 Gode råd til at skrive breve 🖋

1. Skriv i hånden:
Selvom du måske ikke skriver så meget i hånden længere, så er det langt mere personligt end et brev skrevet på computeren. Du kan eventuelt øve dig, før du går igang med det endelige kort.

2. Forbered dig:
Inden du går igang, kan det være en god idé, at du gør dig nogle tanker om, hvad du vil skrive. Spørg dig selv, hvad der vil være interessant at læse om? Og hvad du gerne vil fortælle?

3. Brug citater:
Hvis du har svært ved at finde dine egne ord til at beskrive dine følelser, kan du citere en sanger eller film, der betyder noget for dig og modtageren af dit brev.

4. Tænk over hvordan du starter og slutter brevet:
Når man sender et brev, må man gerne bruge mere storladne ord end normalt. Især hvis det er et brev af romantisk karakter. Så i stedet for at skrive 'Kærlig Hilsen' kan du eksempelvis skrive 'Hilsen din elskede' eller 'Din for evigt'.

5. Gør noget særligt ud af kortet:
Vælg et motiv, der fortæller en historie og som betyder noget for modtager. Du kan også vedlægge en tørret blomst eller tegne en lille sød tegning.

6. Hyg dig mens du skriver:
I stedet for at gøre din brev-skrivning til en sur pligt, kan du skabe en hyggelig atmosfære omkring dig. Tænd nogle sterinlys, lav en kop kaffe og sæt noget god musik på. Så er det jo faktisk helt afslappende 😄

 

Jeg håber, du er blevet inspireret til at gribe pennen og sende en hilsen afsted 😊

Ja tak, jeg vil gerne se alle kort her ->

(Inspiration er hovedsageligt hentet her