Spring til indhold

Bag det fineste julekagehus

Når man tænker december, tænker man hygge, julepynt og samvær.
Her kan du kombinere alle 3 ting!

Du kan nemlig lave julekagehus med din familie eller venner, bruge det til oppyntning og så er det drønhyggeligt (især hvis du skruer op for julemusikken og spiser pebernødder imens).

Julekagehuset er lavet af en brunkagedej, som er skåret efter skabelon inden den bages. Der kan laves uendelig mange figurer af dejen. Huse, stjerner, kagemænd og koner. Kun fantasien sætter grænser. Kagehuset kan spises.

Under opskriften finder du en skabelon, som du kan bruge, hvis du har lyst. 

Du skal bruge:

Til brunkagedej
150 gram smør
5 dl brun farin
2 dl mørk sirup
2 dl vand
3 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nelliker
2 tsk. natron
700 gram mel  

Til hvid dekoration på huset
Flormelis 
Æggehvide

Sådan gør du

  • Smelt smør, farin, sirup og vand i en gryde og lad det køle lidt af.
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser.
  • Hæld sukkerblandingen over de tørre ingredienser mens der æltes på maskine eller i hånden.
  • Når dejen er æltet sammen, skal den køle mere af, så den er nemmere at rulle ud.
  • Udrul dejen så den er ca. 5 mm høj. Det er en fordel at rulle direkte på bagepapir, så dejen ikke skal flyttes for meget rundt når formen er skåret ud.
  • Klip skabelonen, som du finder længere nede, ud og skær dejen langs kanten. Du kan også være kreativ og selv "designe" dit hus. Skær forsigtigt hul til vinduer og ophæng med en lille skarp kniv
  • Lav figurer eller huse af resten af dejen
  • Bag midt i ovnen ved 200 grader ca. 7 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af inden de pyntes
  • Bland æggehvide og flormelis og pynt kagehuset præcis som du har lyst

Skabelonen til huset finder du herunder. Du skal bare klikke på billedet, og så åbnes en ny side hvorfra du kan printe den.

Rigtig god fornøjelse!