Sådan bager du et julekagehus

1. december
Bag det fineste julekagehus

Når man tænker december, tænker man hygge, julepynt og samvær.
Med dagens låge kan du kombinere alle 3 ting!

Du kan nemlig lave julekagehus med din familie eller venner, bruge det til oppyntning og så er det drønhyggeligt (især hvis du skruer op for julemusikken og spiser pebernødder imens).

Julekagehuset er lavet af en brunkagedej, som er skåret efter skabelon inden den bages. Der kan laves uendelig mange figurer af dejen. Huse, stjerner, kagemænd og koner. Kun fantasien sætter grænser. Kagehuset kan spises.

Under opskriften finder du en skabelon, som du kan bruge, hvis du har lyst. 

Du skal bruge:

Til brunkagedej
150 gram smør
5 dl brun farin
2 dl mørk sirup
2 dl vand
3 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nelliker
2 tsk. natron
700 gram mel  

Til hvid dekoration på huset
Flormelis 
Æggehvide

Sådan gør du

Skabelonen til huset finder du herunder. Du skal bare klikke på billedet, og så åbnes en ny side hvorfra du kan printe den.

Rigtig god fornøjelse!

Se vores andre julelåger her.