Lækre, hjemmelavede flødekarameller

Lækre, hjemmelavede flødekarameller

Det er jo ikke fordi, der er mangel på søde sager i december... Men det er super hyggeligt at lave konfekt og julebag selv, så her får du en opskrift på hjemmelavede flødekarameller.
Opskriften er min mosters, og karamellerne er altid en del af konfekt-anretningen, når vi pakker julegaver op juleaften.

Opskriften er på helt klassiske flødekarameller, men du kan selv tilføje andre smage, hvis du vil. Se 2 forskellige variationer under opskriften.

Det skal du bruge: 
2 dl. sukker
2 dl. sirup
2 dl. fløde

Sådan gør du:
- Bland alle ingredienser sammen i en gryde og varm massen op til 125 grader. 
Det er en god ide at bruge en høj gryde, da massen koger en del op.
- Find en form f.eks. et ildfast fad eller en dyb tallerken, som massen kan være i. Tænk over, at formen ikke skal være for stor, for så bliver karamellerne helt flade.
- Krøl et stykke bagepapir sammen og fold det herefter ud i formen. Det er en god ide at krølle papiret, da det gør det nemmere at få karamellerne ud af formen.
- Når karamelmassen har nået 125 grader hældes den i din form med bagepapir og stilles på køl.
- Når karamelmassen er kølet ned og føles fast, skæres karamelmassen i mundrette stykker. Brug en kniv eller en saks smurt i smagsneutral olie. 
- Karamellerne pakkes individuelt ind i små stykker bagepapir.

TIP: Har du ikke et termometer, kan du se, om massen er klar ved at dyppe en ske med karamelmasse i koldt vand. Får massen den rigtige konsistens, når den er kølet i vandet, er den klar.

Hvis du gerne vil tilføje en smag til dine karameller, kan du blive inspireret af disse to variationer:

Saltkaramel - tilføj et nip flagesalt, når karamelmassen er kogt op. Hæld herefter massen i formen, og drys flagesalt over, så du får en flot overflade. Herefter følges opskriften.

Lakridskaramel - når karamelmassen er varmet op, blandes 3 tsk lakridspulver, 2 tsk salmiak pulver og 2 ml. karamelekstrakt. i massen. Herefter følges opskriften.

Rigtig god fornøjelse.