Opskift på verdens bedste æblegløgg

Opskrift på verdens bedste hvide gløgg

Når man først når december, er der ingen vej uden om den varme juledrik. Der findes forskellige variationer, men de fleste kender mest til den helt klassiske rødvinsgløgg. 
Hos os er der dog en en anden gløgg, der er klar favorit - nemlig denne FANTASTISKE hvide æblegløgg! Den er super nem at lave og den kan drikkes af både børn og voksne.
Det er også den gløgg, vi har serveret til vores julemarked, så måske du har smagt den, hvis du har været forbi. 

Gløggen er alkoholfri og kan derfor drikkes af alle. 
Hvis du vil, kan du tilføje et skvæt rom i glasset efterfølgende. 

Hvid gløgg - det skal du bruge
1,5  liter økologisk æblemost
1 dl økologisk hyldeblomstsaft (ufortyndet)
2 spsk. æblecidereddike
5 spsk. rørsukker
10 kardemommekapsler
1 kanalstang
5 stjerne anis
10 nelliker
2 æbler
Valgfrit: Lys rom

Sådan gør du
- Hæld æblemost, hyldeblomstsaft, æblecidereddike og krydderier i en gryde og kog det forsigtigt op.
- Så snart det koger, skal gryden tages af varmen og gløggen skal trække i ca. 1 time.
- Sigt drikken så krydderierne sorteres fra
- Varm gløggen op igen inden servering.
- Imens skrælles de friske æbler, og skæres ud i 5x5 mm tern.
- 1-2 spsk. friske æbletern puttes i hver kop, inden gløggen hældes over.
- Tilsæt evt. en sjat lys rom i glasset

Rigtig god fornøjelse!