Sådan laver du en julestjerne

Sådan laver du en flot juletjerne

Vi laver dem år efter år, og alligevel kan det være liiidt svært at huske, hvordan julestjernerne præcis skal foldes. Derfor har vi lavet en nem step by step guide, som du kan bruge, når du skal flette dine julestjerner. 

Strimlerne i vores guide er klippet af vores genanvendelige gavepapir, EVERWRAP.
EVERWRAP er printet på begge sider, så du kan nemt lave dekorative julestjerne med forskellige udtryk. Se vores EVERWRAP her ->

Step by step guid til julestjerner 

1. Start med at tage 4 strimler og buk dem på midten. Klip enderne skrå, så de bliver spidse og nemmere at flette.

2. Stik strimlerne skiftevis udenpå og igennem hinanden

3. Træk i strimlernes ender, så de danner en firkant.

4. Tag den øverste strimmel og buk den ned over midten. Gentag med de øvrige strimler ved at gå mod uret fra venstre mod højre og stik den sidste strimmel ind under den første fra højre mod venstre. Træk forsigtigt igennem, så der dannes en låst firkant.

5. Start med den højre strimmel og fold den bagover og ned langs siden, så den flugter med midten. Tryk den flad så den danner en ligebenet flad trekant.
6. Bøj strimlen tilbage mod midten og tryk den flad så den flugter med de sideliggende strimler. Løft strimlerne op og stik den fra højre mod venstre ind under strimlen på tværs, så den kommer op i midten af stjernen. Træk den forsigtigt igennem, så der dannes en trekant.
7. Gentag med de andre strimler, således at der dannes fire trekanter i hvert hjørne. Det er altid den højre liggende strimmel tættest mod dig selv som du skal arbejde med.
8. Vend stjernen om og gentag trin 5 til 7, så de øverst liggende strimler foldes til flade trekanter.
9. Buk strimlen i højre side bagover, så stjernebunden bliver blotlagt. Tag fat i den nederste strimmel og buk den opad. Buk strimlen bagover og væk fra midten, så der dannes en ligebenet trekant på højkant. Stik strimlen ind under den øvre liggende strimmel og skub igennem, så den kommer ud i midten af den flade tak på modsatte side.
10. Vend stjernen om og gentag trin 9, så der dannes 4 toppe på den modsatte side
11.  Klip enderne af helt inde ved de flade takker med en saks.
Tada! Så er du færdig. Rigtig god fornøjelse med juleklipperiet :-)