Seværdigheder på Bornholm - guide til den smukke ø

Seværdigheder på Bornholm - guide til den smukke ø

Bornholm, Bornholm, Bornholm... Du, min dejlige ferieø.
Du er så smuk og der er så mange ting at tage sig til, når man besøger dig.
Når vi designer en ny plakat fra en by eller en ø, starter det altid med et besøg til stedet. Og Bornholm var ingen undtagelse. Det var svært at vælge præcis hvilken seværdighed fra øen, der skulle portræteres, men det blev de ikoniske røgerier, der vandt i første omgang. Se vores guide til oplevelser og seværdigheder til Bornholm på denne side.

Allinge og Sandvig - smuk natur og gæstfrihed

De to tvillingebyer på nordkysten af øen byder på smuk natur og hyggelige butikker og cafeer.
Du kan selv gå på opdagelse i de små gader, på havnen og på stranden og mærke den helt specielle stemning.
Gæstfriheden er ikke til at tage fejl af - de to byer er vant til at få besøg og de byder dig velkommen med åbne arme. 

Vi vender altid tilbage til de to byer og her er vores favorit attraktioner: 

Kalas is - MUMS siger vi bare! Her får du den bedste is og kaffe

Underbar - Tid til pause. På Nordlandet hotel kan du besøge Underbar, hvor du kan hvile benene med en lækker drink, et hyggeligt brætspil og udsigt til havet  

Gæsten - De gode folk fra Ingolfs kaffebar på Amager står bag Gæstgiveren i Allinge, som er præget af en afslappet stemning med langborde, kulørte lamper, fantastiske musikoplevelser og god mad. Tjek deres program ud inden din tur til Bornholm og oplev det ikoniske sted med din favorit kunstner!

Fabers - På Fabers kan du få kunst, kaffe og kultur. Tag et kig i deres kulturkalender og se, om der er noget for dig. De afholder f.eks. foredrag, vinsmagninger og koncerter.

Badestranden i Sandvig - Den mest populære strand på Nordbornholm finder du i Sandvig. Det kan vi godt forstå, for her er nemlig inden sten og der er en fin badebro. Du kan også leje boards, hvis du vil hoppe ud i en ny sport under dit besøg.

Svaneke - gourmet og smalle gader

På øst kysten finder du den kendte by, Svaneke. Byen summer af liv om sommeren og her er masser af små butikker.
Er du vild med lækker mad og specialiteter (hvem er ikke det? 😉) er byen helt sikkert et besøg værd. 
Du finder nemlig både Svaneke Bolsjer, Svaneke Bryghus, Svaneke Ismejeri, Svaneke Chokoladeri og mange andre specialitets forretteninger.
Vi kommer altid hjem med taskerne fyldte af lækkerier!

Udover de mange fine forretninger, vender vi også altid tilbage til disse steder:

Syd-Øst for Paradis - Ved campingpladsen ved Hulle Havn finder du den hyggeligeste strandcafe. Her er en helt speciel stemning med masser af leben. Du kan drikke en lækker kop kaffe ved et af de farverige langborde, tage et spil beachvolley eller springe i vandet ved sandstranden.

Bonalas pizza - Min mund løber helt i vand bare af tanken om de lækre pizzaer hos Bonalas Pizza. Pizzariaet går op i god kvalitet og lokale råvarer, og det kan smages. Som bonus har de mange vegetariske muligheder!

Markedsdage - Er du i Svaneke på en lørdag om sommeren kan du opleve et hyggeligt marked på torvet. Gå på opdagelse i de forskellige boder og oplev nye i fuld flor.

Bjergbyen Gudhjem

Jeps, du så rigtigt. Gudhjem kan prale af at være den eneste bjergby i Danmark, så et besøg kan mærkes i stængerne.
Byen er kendt for dens fine bindingsværkshuse, hyggelige butikker og selvfølgelig for specialiteten Sol over Gudhjem. 

De ømme stænger er det hele værd, når man har været igennem byen, der bl.a. byder på disse fantastiske steder:

Fangst - Fangst er et nyt, dansk brand, som producerer lækker og bæredygtig fiskekonserves. De holder til i et gammelt fiskehus ved havnen, hvor du kan få serveret super lækker fisk! Du kan selvfølgelig også købe alle varianterne med hjem, så du kan finde smagen af din Bornholmer-ferie frem anytime. 

Norresan - Rigtig fin kaffebar lidt uden for byen. Norresan ligger ud til vandet, så du kan nyde din sandwich, is, kaffe eller drink med smuk udsigt i en dejlig strandstol.

Cafe Rosa - Fantastisk cafe, der serverer lækre, hjemmelavede kager, som rent faktisk ser hjemmelavede ud. 

Hårnålesvinget uden for Gudhjem - Det taler næsten for sig selv. Se lige hvor smukt det er! Elsker du landevejscykling, er det et fedt sted at træde i pedalerne. 

Rønne - Bornholms hovedstad

Øens største by byder på mere end færgens ankomsthal og lufthavnen. Så vær ikke for hurtigt videre, når du ankommer til øen. 
Besøg f.eks. disse fantastiske steder:

Torvehal Bornholm - I et nedlagt slagteri i Rønne finder du Torvehal Bornholm. Det er øens samlingsted for lokale råvarer i alle afskygninger. Start din ferie her med en shoppetur til dine feriedage på øen.

Buchwald's kafferisteri - I den hyggelige gårdhave i Torvehal Bornholm finder du Buchwald's kafferisteri. Stedet har selvsagt helt fantastisk kaffe, og så bliver kaffen serveret i smukke håndlavede keramikkrus. Derudover kan du også se, hvordan kaffebønnerne bliver ristet.

Arnager Røgeri - Bag lufthavnen finder du vores yndlingsrøgeri. Det er super autentisk og har sådan en fin placering. Og så smager maden selvfølgelig VILDT godt. 

På med vandreskoene - 2 smukke vandreture på Bornholm

Naturen på Bornholm er helt unik og det kalder i vores optik på vandreture.
Når man oplever naturen til fods, er alle sanserne slået til og man kan lugte, lytte og mærke naturen. Her er 2 forslag til vandreruter på Bornholm: 

Hammerknuden rundt

Turen starter ved parkeringspladsen ved Sandvig strand og slutter ved Opalsøens svævebane.

Hvis du er modig, kan du altså slutte turen af med en tur på den 290 meter lange svævebane. Eller du kan nøjes med at dyppe din vandrekrop i det klare vand.

Fra Gudhjem til Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne er et mustsee, hvis du er ude efter naturoplevelser på Bornholm. Det er nemlig helt et unikt klippelandskab, som du ikke oplever andre steder i Danmark.
Klipperne er opkaldt efter en kilde, som man mente havde helbredende kræfter - og som derfor var hellig. 
Du kan også besøge Bornholms Kunstmuseum, som ligger ved Helligdomsklipperne.

Andre fantastiske steder på Bornholm

Amen altså... Vi kunne blive ved. Vi forelsker os i øen hver gang vi er på besøg og så finder vi altid nye, skønne steder. Så selvom vores liste aldrig bliver komplet, vil vi lige give dig nogle sidste anbefalinger med på vejen.

Røgerier øen rundt - Over hele Bornholm finder du aktive og nedlagte røgerier. Og se er bare så smukke. Se f.eks. skorstenene på dette nedlagte røgeri i Listed: 

Hallegaard Gårdbutik - Den ikoniske slagter på landet serverer lækre gourmet hotdogs og charcuteri i deres gårdbutik. Og så kan du selvfølgelig købe alverdens slagterspecialiteter. De er særligt kendte for deres helt fantastiske spegepølse! 

Listed - Listed er en hyggelig lille havneby, hvor du bl.a. finder de fine keramik butikker Lov i Listed og Duedahl Keramik. 

Dueodde - Den berømte strand på øens sydspids er bestemt et besøg værd. Vidste du at sandet fra stranden er så fint, at det bruges til timeglas? 
Her får du desuden dejligt, store is og det fine fyr er også et besøg værd.

Melsted Badehotel - Det fine badehotel severer helt fantastisk mad med udsigt til havet. Her skal du bestille bord i forvejen og prisen er i den dyrere ende. Stedet er også værd at besøge for den fine strand med badebro.Vi håber du er blevet inspireret til, hvad du skal få tiden til at gå med på Bornholm. Rigtig god tur!

Vil du have et minde fra din Bornholm'er ferie, kan du købe vores Bornholm plakat lige her ->