Verdens bedste julekage!

8. december
Opskrift på verdens bedste julekage

Kagen her ser måske ikke ud af meget. Men tro mig, den bliver hurtigt en favorit! Alle der smager den, spørger efter opskriften. De varme krydderier spreder en dejlig julet duft i hele huset når den bages. Og så er det også dejligt at få lidt afveksling fra alt det andet dejlige bagværk, som hører julen til!

Vi bager den nærmest hver gang vi er i hytten (vores sommerhus), derfor kalder vi den også for Hyttekagen. Kagen er supernem at lave, den er ikke for tung og kan sagtens laves dagen før servering – hvis du altså kan holde fingrene væk…

Hyttekagen - det skal du bruge
1,5 dl vand
50 gram brun farin
225 gram hvedemel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nelliker
2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
250 gram blødt smør
200 gram sukker
3 æg
150 gram mørk chokolade
Flormelis til at pynte kagen

Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Hæld vand og brun farin i en lille gryde, og opvarm dette til sukkeret er smeltet. Lad det køle af i gryden
- Pisk det bløde smør med sukkeret
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk til dejen er cremet og luftigt
- Bland mel, kanel, stødt ingefær og bagepulver i en skål
- Skiftevis blandes melblandingen og det afkølede sukkervand ned i dejen
- Hak chokoladen, og vend det forsigtig i dejen
- Beklæd en lille springform ca. 20 cm i diameter med bagepapir i bunden, ved at sætte papiret i klemme mellem ring og bund. Klip overskydende papir af, så det ikke flagrer i ovnen. Smør formen i siderne.
- Hæld dejen i formen og bag i ca. 45 minutter

Når kagen er færdig, skal den køles af før der kan drysses et fint lag flormelis (gennem en si) som lægger sig som nyfalden sne på toppen.

Pynt evt. yderlige med et lille stykke gran, et par bær eller hvad du har ved hånden.

Vi håber, du kan lide kagen og at den bliver en lige så stor klassiske hos dig, som den er hos os! Bon appetit!

Du kan få et overblik over resten af vores julekalender lige her