Om Dan Isaac Wallin

Vi er stolte over at kunne præsentere vores samarbejde med den svenske fotokunstner Dan Isaac Wallin, der i sin kunst har helliget sig polaroidfilm. Vi har valgt Dan Isaac Wallin, fordi vi er fascinerede og fortryllede af hans drømmende univers, der er helt enkelt og nordisk.

Hvem er Dan Isaac Wallin?
Dan Isaac Wallin er uddannet på den nordiske kulturinstitution Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö i Sverige. Han har udstillet i ind- såvel som udland, blandt andet på Eduart Planting Fine Art Photography i Holland. Han har også udstillet mange steder i Sverige, blandt andet på Dalsland Museum of Art. Dan Isaac Wallins kærlighed til polaroidfilm
Dan Isaac Wallin har de sidste 16 år fotograferet med mange forskellige slags polaroidkameraer. En af hans favoritter er fra 1940erne, hvor han trækker et sort klæde over hovedet.

- Jeg kan godt lide at fotografere med polaroid, fordi det er en langsom proces. Normalt skal filmene fremkalde i to minutter, men nogle gange får de lov at fremkalde i en time, siger Dan Isaac Wallin.

Dan Isaac Wallin efterbehandler nemlig ikke sine billeder. I stedet opkøber han udløbne polaroidfilm, som skaber forskellige effekter fra film til film. Derfor må Dan Isaac Wallin for hver film finde ud af, hvad der skal til for at ramme den særlige drømmende stemning, han altid forsøger at skabe. Nogle gange ligger negativerne til fremkaldelse i sneen eller bliver udsat for varme for at opnå det helt rigtige resultat.

Resultatet er det bløde drømmende udtryk, der kendetegner hans billeder. Det resulterer sjældent i skarpe billeder. For Dan Isaac Wallin handler det om at indfange en meditativ stemning langt ude i naturen - med havet, bjergene og jorden som kulisse.